14 Ekim 2014 Salı

ISIRGAN OTU KÜRÜ


Bir önceki postumda sizlerle içten ve dıştan saçlarımı nasıl destekleyeceğimi paylaşmış, bir kurtarma planı sunmuştum kendimce.

Yıllardır saç dökülmesi ile ilgili hem Türkçe, hem İngilizce bir çok site ve kaynak okuyorum. Bunun yanı sıra, aktarlarla haşır neşir büyüdüm. Daha doğrusu doğal tedaviyi çok önemseyen bir annem ve bir de kayınvalidem var :) Her türlü sağlık sorunumuza ellerinde bitkilerle ve otlarla çözüm sunmaya çabaladılar. Onlardan ve okuduklarımdan edindiğim bilgilerden yola çıkarak saçlarıma dıştan destek verecek kürün tarifi şöyle:

Malzemeler:

Yarım çay bardağı ısırgan otu + karanfil suyu
1 çorba kaşığı badem yağı(rendelenmiş 2 diş sarımsak ile bir gece bekletilmeli)
1 çorba kaşığı biberiye yağı
1 tatlı kaşığı argan yağı
1 bemiks ampul
1 bepanten ampul
1 Evigen ampul
5 damla çam terebentin

Hazırlanışı: 

Yarım çay bardağı suya 7-8 karanfil atılıp kaynatılır. Kaynayan suyun altı kapatılır. İçine 1 tatlı kaşığı ısırgan otu kurusu eklenerek 10 dakika demlemeye bırakılır. Süzülen çay soğuduktan sonra diğer malzmeler ile karıştırılır. Fıs fıslı bir şişe ile uygulanır. Saç streç film ile sarılır, sıcak tutacak bir bere ile 3 saat bekletilir.

Bu kür 10 hafta, haftada bir uygulanır. 

Benim ilk uygulamamda saçlarımdaki hacim ve canlılık önce saç dökülmesi sorunuma çok üzülen eşim, sonra da çalışma arkadaşlarım tarafından farkedildi.

Darısı size olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder